17Lis

Alfa-lipoična kiselina

Alfa-lipoična kiselina (ALK) izuzetno je važan antioksidans širokoga spektra koji se snažno suprotstavlja djelovanju ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )-a.

Zapravo, već se odavno zna da e ALK jedan od rijetkih dokazanih agensa protiv ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )-a, zbog čega je to vrlo važan dodatak prehrani s ciljem borbe protiv starenja. Znamo da je jedno od štetnih djelovanja ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )-a njegova sposobnost stalnog stvaranja upale.

Zato što je ALK topiv i u masti iu vodi, u stanju je poništiti široki spektar slobodnih radikala koji stvaraju upalni proces. Također ima jedinstvenu sposobnost samorecikliranja, kao i neki drugi važni antioksidansi, uključujući i vitamine C i E, glutation i koenzim Qio.

To je kritično važna funkcija jer kod nastajanja ZPC-a i stvaranja upale dolazi do oksidacijskoga stresa zbog koj ega se te važne hranjive tvari brzo potroše. To nadalje ubrzava propadanje svih organa u sustavu. Zbog toga se ALK naziva univerzalnim antioksidansom. Ta je tvar 4.00 puta učinkovitija od vitamina C i E zajedno.

Zapamtite ovu važnu činjenicu: ALK doslovno briše mnoštvo slobodnih radikala koje stvara ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE ) i sprečava ih u uništavanju stanične razine tijela. ALK tioksidacijski pojačivač ALK je jedini antioksidans koji može povećati razinu glutationa. Izuzetno važnoga antioksidansa staničnog tripeptida.

Podrobniju analizu glutationa potražite u sedmome poglavlju. Glutation je od ključne važnosti za optimalno funkcioniranje imunološkog sustava: također je glavni tjelesni antioksidans koji e topiv u vodi i glavni agens detoksifikacije. Bijela krvna zrnca izuzetno su osjetljiva čak i na sitne promjene u razinama glutationa. Povećanje udjela glutationa ima temeljit učinak na reagiranje našega imunolškog sustava.

Visoka razina glutationa prisutna je i kod zdravih starijih dok osobe s kroničnim bolestima, kao na primjer one oboljele od AIDS-a, raka i autoimunoloških bolesti općenito imaju veoma nisku razinu  tvari. Kao i kod mnogih važnih tvari, razina glutationa opada s godinama.Stoga je održavanje visokog udjela glutationa obvezno ako se mislimo suprotstaviti haranju ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )-a koji se nakuplja s godinama života. Dodaci preobogaćeni alfa-lipoičnom kiselinom to nam omogućavaju.

Osim toga, veći dio oštećenja koja se povezuju s Alzheimerovom bolešću nastaje djelovanjem određene vrste ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )- a poznate kao dikarbonil.

Srećom, ljudski mozak raspolaže enzimom koji eliminira taj ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE ). Ipak, da bi pravilno funkcionirao taj sustav, mora na raspolaganju imati glutation. Nažalost, slobodni radikali, koje stvara ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE ) i koji dovode do upale, utječu na sposobnost sustava da eliminira ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE ). Dotok alfa-lipoične kiseline – koja obnavlja i podiže razinu potrošenoga glutationa – neizravno osnažuje obrambeni mstav mozga protiv glikozilacije i posljedičnih proizvoda (ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )).

ALK se bori protiv dijabetesa

Osim sposobnosti ojačavanja glutationa, gašenja upale uzrokovane slobodnim radikalima i ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )- om, recikliranja antioksidansa i spajanja s metalima kao što je bakar, ALK se pokazao dragocjenim i u prevenciji i liječenju dijabetesa.

ALK je nužan sastojak u pretvorbi prehrambenih ugljikohidrata u energriju unutar mitohondrija. Također pomaže u sprečavanju glikozilacije stimulacijom porasta glukoze.

Drugim riječima, ALK poboljšava transfer šećera iz krvotoka u stanice, gdje se koristi za energiju. Time se smanjuje količina slobodne glukoze u krvi koja je ondje podložna stvaranju opasnih reakcija ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )-a. To je samo još jedna snažna karika u lancu koji stvara ALK s ciljem sprečavanja nastanka ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )- a i štete vezane uz njega.

Dnevno preporučena doza nije još definirana.

Perricone preporučuje: 20o mg dnevno, podijeljeno u dvije doze od po 10o mg (jedna za doručak, druga za večeru).

Akcija!

Akcija

        Altis Centar              osigurava proljetni

 TOP POPUST         od 50 %

na sve tretmane mršavljenja!

Kavitacija za 120 kn !

1 tretman 3 tretmana
Prije: 280 kn 720 kn
Sada: 140 kn 360 kn

GET FIT  samo 290 kn!

Kontakt info

Kako do nas?
  • Put loparica 29
  • 10000 Zagreb, Lanište
  • Mob1: 098 / 191 9357
  • Mob2: 095 / 915 7201
  • Mail: kontakt@altis.hr