ElektroterapijaElektroterapija predstavlja primjenu električne struje radi postizanja terapijskog učinka. Svoju primjenu u medicini elektroterapija je pronašla otkrićem pozitivnih učinaka na strukture mišičnog i živčanog sustava.

Elektroterapijom postižemo toplinski učinak koji utječe na proširenje krvnih žila, postižemo analgetski učinak stimuliranjem živčanih vlakana zaduženih za prijenos boli, djelujemo na povečanje mišične mase te stimuliramo oštečene živce.

Postoje dvije vrste elektroterapije:

• ENS
• TENS

Danas mnogi ljudi brkaju TENS sa Elektro mišićnom stimulacijom (EMS). EMS i TENS uređaji izgledaju slično, te i jedni i drugi se koriste dugim električnim vodičima i elektrodama. TENS se koristi za blokiranje boli, a EMS je za stimulaciju mišića.

Znanstvena istraživanja pokazuju da visoke i niske frekvencije TENS imaju kao učinak aktiviranje opioidnih receptora u središnjem živčanom sustavu. Naime, visoke frekvencije TENSa aktiviraju delta-opioidne receptore u leđnoj moždini (posebno u produženoj moždini), dok niske frekvencije TENSa aktiviraju beta-opioidne receptore leđnoj moždini. Nadalje, visokofrekventni TENS smanjuje pobuđivanje središnjih neurona da prenose nonciceptivne informacije, te smanjuje oslobađanje neurotransmitera – glutamata i povećava oslobađanje inhibitornih neurotransmitera (GABA) u leđnu moždinu, dok s druge strane aktivira receptore zaslužne za proizvodnju analgezije.

U našem Centru koristimo obje metode u zavisnosti od ciljeva koje želimo postići.

Cijena elektrostimulacije za 15 minuta iznosi 50 kuna.

ALTIS – Centar za zdravo i lijepo tijelo

Jedinstvenim i stručnim pristupom, dajemo garanciju uspjeha u gubljenju kilograma, oblikovanju tijela i uklanjanju celulita.

Put loparica 29
(400m od Arena Centra)
Novi Zagreb
Hrvatska

Mob 1: 095/ 915 72 01