Kineziterapija za starije osobeTreba znati kako je upravo najvažnije vježbati starijim osobama iz razloga što su tada i najizraženije degenerativne promjene te različita oboljenja. Tako starije osobe za različitim zdravstvenim problemima mogu imati najviše koristi upravo od vježbanja.

Naši programi pomažu usmjereni su na poboljšanje zdravstvenim problemima, kao što su bolesti srca, povišeni krvni tlak, dijebetes, artritis te mišićne ozljede.
Komponente na koje utječemo programom kineziterapije za starije osobe:
Jačanje kostiju. Upravo je gubitak koštane mase jedan od najčešćih uzroka češćeg prijeloma kostiju kod osoba starije dobi. Takve prijelome možemo uspješno prevenirati kvalitetnim vježbanjem koje provodimo u sklopu našeg programa.

Zdravlje srca i krvnih žila. Promjene na srcu i krvožilnom sustavu tijekom godina mogu biti uzročnik srčanih ili moždanih udara. Tjelesna aktivnost učiniti će Vaše srce jačim te će omogućiti bolju prohodnost krvožilnog sustava.

Kvalitetnija kontrola glukoze. Treba znati kako vježbanje ima izuzetno pozitivan utjecaj na kontrolu glukoze. Tako je dokazano kako vježbanje dva puta tjedno regulira razinu glukoze u krvi.

Obnova ravnoteže i fleksibilnosti. Čest je slučaj padova kod starijih osoba upravo iz razloga što takvim osobama kroz godine slabi centar za ravnotežu. Ako znamo da je kod osoba starije dobi vjerojatnost prijeloma kosti znatno veća zbog osteoporoze, tada vidimo važnost vježbanja. Našim programom djelujemo i na receptore za ravnotežu kako bismo i smanjili vjerovatnost padova.

Kvalitetniji san. Osobe koje su uključene u program vježbanja kvalitetnije spavaju, manje se bude te samim time utječu na bolje zdravstveno stanje organizma.

Svi naši programi individualiziranog su karaktera te se provode u grupama do 5 polaznika.

U sve programe uključena je besplatna dijagnostika te mjerenje krvnog tlaka.

Provodi se 2 puta tjedno po 45 minuta u prijepodnevnim satima. Cijena programa je 170 kuna.

ALTIS – Centar za zdravo i lijepo tijelo

Jedinstvenim i stručnim pristupom, dajemo garanciju uspjeha u gubljenju kilograma, oblikovanju tijela i uklanjanju celulita.

Put loparica 29
(400m od Arena Centra)
Novi Zagreb
Hrvatska

Mob 1: 095/ 915 72 01