Kineziterapija za djecuKineziterapija za djecu predstavlja skup fizičkih vježbi doziranih po intezitetu, vrsti i trajanju, koje se mogu primjenjivati preventivno kod djece koja imaju predispozicije za nastanak nekog od posturalnih deformiteta ili terapijski ako oni već postoje. Vežbe imaju za cilj povećanje snage mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta.

Ako jedan od roditelja ili oboje imaju ravna stopala, neki od deformiteta grudnog koša ili kičmenog stuba velika je verovatnoća da će i dete imati iste probleme. Pod povećanim rizikom su i deca koja su prerano prohodala, imaju prekomernu tjelesnu težinu, fizički su neaktivna, imaju loše navike u držanju. Deformiteti mogu da se jave i u pubertetu, kada djeca naglo rastu i razvijaju se a u isto vijreme u školi nemaju organizovanu i redovnu fizičku aktivnost.

Vežbe iz programa korektivne gimnastike imaju za cilj da spriječe nastajnje mogućih deformiteta i omoguće pravilan razvoj deteta ili da korigiraju i spriječe daljnju progresiju postojećih deformiteta.

Vježbe direktno utječu na mišiće i zglobove ali i na organizam u cjelini.Ciljano se jača slaba i isteže skraćena muskulatura. Kod deformiteta prsnog koša i kičmenog stuba obavezno se rade i vežbe disanja.

Cijena programa je 320 kuna za dva puta tjedno po sat vremena.

ALTIS – Centar za zdravo i lijepo tijelo

Jedinstvenim i stručnim pristupom, dajemo garanciju uspjeha u gubljenju kilograma, oblikovanju tijela i uklanjanju celulita.

Put loparica 29
(400m od Arena Centra)
Novi Zagreb
Hrvatska

Mob 1: 095/ 915 72 01