• Izbjegavajte umjetna sladila bilo koje vrste. Slatkiši koje navodimo u nastavku omogućit će vam da uživate u slatko pritom ne ugrožavate zdravlje.

    Najbolji odabir slatkiša

    Stevija je prirodno slatka biljka koja raste u VParagvaju, a u svojen neprerađenom obliku 3o puta slađa od šećera. Cini se da je stevija prirodna alternativa sladilima jer ne potiče stvaranje ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )-a.

    Agavin sirup je sličan medu, a ima nizak glikemijski indeks. Pravi s meksičkog kaktusa plava agava (onog istog od kojega se pravi i tequila, zaslađuje prirodno i ne uzrokuje skokove u razini šećera u krvi.

    Med je potpuno prirodna namirnica, a poznat je već tisućama godina.

    Glikemijski indeks meda je 55. Iako stručnjaci preporučuju da birate s glikemijskim indeksom ispod 5o, ni 55 nije loše kada je riječ o slatkom.

Photostream